Videoluento Poriin 24.1.2019

Poriin pitämässäni videoluennossa käsittelin alla olevassa kuvassa mainittujen aiheiden lisäksi kouluaamujen alkamisajan myöhentämistä ja syitä, miksi uni on tärkeää. Luennon keskiössä olivat lapset ja nuoret koulumaailmassa.

Aiheina mm. unesta puhuminen ei ole vain puhetta unettomuudesta, unella on sekä biologinen että kulttuurinen kehityshistoria, lasten ja nuorten väsymys koulumaailmassa, univaje ja keskittymisvaikeudet, vanhempien osuus lastensa unen riittävyydessä, sekä lopuksi ajatuksia tulevaisuuden nukkumisesta.
Yleisesitys luennon teemoista.

Korostin vanhempien osuutta lasten ja nuorten nukkumisen onnistumisessa. Kotiinpäin on tärkeää viestiä, mikäli oppilas on aamuisin väsynyt tai keskittymiskyvytön, levoton tai muita häiritsevä. Onhan mahdollista, että kyse on liian vähäiseksi jääneestä yöunesta, ei niinkään siitä, että oppilas olisi “persoonaltaan” sellainen.

Taikakeinoja asioiden korjaamiseksi ei silti ole, mutta myös kouluaamujen alkamisajankohtaa kannattaa pohtia, ja tästä yleisöpuheenvuorossa olikin positiivisia kokomuksia.

Kiitokset Sanna ja muut osallistujat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *